Podeljeno 19 ugovora za javne radove na lokalu

Danas su u Svečanoj sali Gradske uprave podeljeni ugovori udruženjima građana ukupne vrednosti šest miliona dinara zahvaljujući kojima će se obezbediti posao za 51 osobu.

Projekti su ravnomerno raspoređeni u gradskim i seoskim sredinama, polovina projekata realizuje se u seoskim sredinama, polovina u gradskoj. Nadam se da će se realizacijom ovih projekata rešiti problemi koji se tiču ekološke slike, divljih deponija, poboljšanja infrastrukture i slično-kazao je gradonačelnik Vasić.

Nenad Petrović, iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kazao je da se ovaj program realizuje od 2010. godine. Do 2018. godine finansirana je realizacija 198 projekata, upošljeno 469 osoba i za sve to je iz budžeta izdvojeno 39 miliona dinara.

Dragan Jenaćković, direktor pirotske filijale NSZ kazao je da je značaj ovog i sličnih programa zapošljavanja veliki jer se zahvaljujući ovakvim programima upošljavaju uglavnom najteže upošljive kategorije stanovništva, poput osoba sa invaliditetom, dugoročno nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija kada je reč o mogućnostima za upošljavanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.