Kreativne radionice za decu u hanskom Centru kulture

Sva deca iz Vladičinog Hana, uzrasta od 5 do 15 godina koja imaju interesovanje za crtanje, glumu, sviranje, moći će to da uče i da svoju kreativnost pokažu na radionicama koje Centar kulture u Vladičinom Hanu organizuje od novembra.

Upis na kreativne radionice za glumu, crtanje, slikanje, sviranje i izradu dekorativnih predmeta je u toku, a ukoliko bude interesovanja i za neke neke druge aktivnosti, kaže Vladimir Kostić, predsednik zamenika Opštine Vladičin Han, naći će se način i za to.

Sa decom će raditi Dragana Filipović koja vodi Dečije pozorište “Crvenkapa”, Olivera Kitanović, bivša direktorka Centra će da vodi radionice slikanja i izrade dekorativnih predmeta, pokušaćemo da napravimo jedan dečiji orkestar koji će nastupati na priredbama, dešavanjima humantarnog karaktera – kaže Kostić.

Dodaje, da u Centru kulture već godinu dana postoje muzičke radionice sa srednjoškolcima, a da je Opština prošle godine uložila u instrumente oko milion i po dinara.

Podsetimo, u toku je rekonstrukcija Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo.Biće urađena nova fasada, krov i zamena stolarije. Takođe, objekat će biti nadograđen i urediće se način korišćenja prostorija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.