Grad Pirot deo projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”. Za dve godine sve investicione lokacije na digitalnoj platformi

Republički geodetski zavod i Švedska uprava za kartografiju započeli su zajednički projekat “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, koji finansira Međunarodna razvojna agencija Kralјevine Švedske (SIDA).U skladu sa Odlukom o izboru pilot jedinica lokalnih samouprava za učešće u ostvarivanju cilјeva projekta “Unapređenje poslovne klime u Srbiji”, grad Pirot je odabran da učestvuje u navedenom projektu kao pilot jedinica lokalne samouprave.

Tim povodom danas je održan prvi radni sastanak kordinatora projekta sa predstavnicima Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i Gradske uprave Pirot.

Cilјevi projekta su uspostavlјanje modela Nacionalnog registra investicionih mapa, uspostavlјanje sistema za prikuplјanje podataka o investicionim lokacijama na lokalnom nivou, izgradnja kapaciteta jedinica lokalnih samouprava za privlačenje potencijalnih investitora kroz sistem racionalnog upravlјanja zemlјištem, uspostavlјanje direktnog i transparentnog kanala komunikacije između investitora i jedinice lokalne samouprave i javni alat za nadzor i vidlјivost Nacionalnog registra investicionih mapa, rekla je doktor Marina Jovanović Milenković, kordinator projekta.

Grad Pirot  godinama unazad intenzivno radi na stvaranju povolјne investicione klime, preko industrijskih zona do prikuplјanja i formiranja baze podataka vezanih za grinfil i braunfild lokacije na području naše lokalne samouprave, rekla je tom prilikom Marija Đošić, šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Vrednost projekta, koji bi trebalo da se realizuje do kraja juna 2021. godine, je 2 miliona evra.

Izvor: Plusonline

Leave a Reply

Your email address will not be published.