Udruženje gradjana “Bugarsko srpski centar (BSC)” iz Vranja- izabrano za člana Posebne radne grupe za izradu Predloga nacionalne strategije prevencije i zaštite od diskriminacije

Bugarsko srpski centar (BSC) u Vranju izabran je za člana Posebne radne grupe za izradu Predloga nacionalne strategije prevencije i zaštite od diskriminacije za period od 2021. do 2025. godine.

BSC je izabran na konkursu koji je raspisalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Predstavnik BSC-a u radnoj grupi biće Darko Anačkov, doktorand ekonomije, a kao zamenik člana izabrana je Aleksandra Ristić, profesorka bugarskog jezika i književnosti.

Osnovni cilj Bugarsko srpskog centra jeste zaštita nacionalnog identiteta Bugara u Srbiji, ali i borba protiv diskriminacije po osnovu nacionalne pripadnosti.

Prvi sastanak Posebne radne grupe biće održan krajem juna ili početkom jula. Osim Bugarsko srpskog centra iz Vranja u izradi Strategije učestvovaće Regionalni info centar iz Beograda i Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije.

Otvoreni samo za saradnju i predloge od strane ostalih nevladinih organizacija koje se bave borbom protiv diskriminacije, ljudskim i manjinskim pravima kako bismo predložili najbolja rešenja kojim će građani Srbije biti zadovoljni – ističu u BSC.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prostorijama Kancelarije u ulici Oktobarske revolucije 51 u Vranju ili na broj telefona 065-65-75-180

Izvori. Vranjennews, Bugarsko-srpski centar i Infoaktivist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *