Potpisan ugovor o realizaciji projekta „Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u Vladičinom Hanu“

Vladimir Kostić zamenik predsednika opštine Vladičin Han i Nenad Popović ministar za inovacije i tehnološki razvoj juče su u Vladi Republike Srbije potpisali ugovor o realizaciji projekta „Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u Vladičinom Hanu“. Za realizaciju ovog projekta Opština Vladičin Han je izdvojila 1.000.000 dinara, a od Ministarstva za inivacije i tehnološki razvoj dobiće namenski transfer u iznosu od 5.100.000 dinara.

Ovo je samo još jedan projekat u nizu kojim lokalna samouprava želi da podstakne razvoj preduzetništva u našoj opštini i na taj način ohrabri naše sugrađanke da otvaraju svoje kompanije i preduzetničke radnje i time ostvare aktivniju ulogu u ekonomskom razvoju opštine Vladičin Han.

Za realizaciju projekta kojim se podstiče razvoj ženskog preduzetništva sredstva su još dobili Novi Sad, Leskovac, Zaječar, Topola, Sremski Karlovci i Varvarin i ovo su prvi ugovori u Srbiji koji su potpisani za realizaciju ovakvih projekata.

S obzirom da je u velikoj konkurenciji podržan projekat koji je kandidovala Opština Vladičin Han, smatram da je na neki način ovo priznanje našoj opštini za sve aktivnosti i mere koje smo sprovodili na razvoj preduzetništva – rekao je Kostić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.