Dimitrovgrad slavi Dan opštine

Svečanom sednicom lokalne Skupštine i dodelom priznanja, liturgijom i litijama, te promocijom monografije i koncertom, od 20. do 22. septembra obeležiće se Dan Opštine Dimitrovgrad. U naredna 3 dana Dimitrovgrađani će moći da posete i takmičenje u spremanju ajvara, kao i da šetaju kroz “Ulicu starih zanata”.

Program obeležavanja Dana opštine, kako najavljuju u Sportsko-turističkom centru “Caribrod” koji je organizator proslave, počeće u četvrtak 20. septembra promocijom monografije “Veliki majstori malog fudbala” koja govori o tradicionalnom turniru u malom fudbalu koji se ove godine održao po 55. put.

Istog dana od 20 sati u Centru za kulturu, u okviru Međunarodnog festivala duvačkih orkestara “Caribrod”, održaće se koncert duvačkih orkestara.

Na sam Dan opštine, služiće se liturgija u crkvi Roždestvo Presvete Bogorodice, nakon koje će ulicama Dimitrovgrada proći litije. U popodnevim satima održaće se svečana sednica Skupštine, na kojoj će biti dodeljena Septembarska priznanja pojedincima i organiyacijama – najavljuju iz STC “Caribrod”.

Istovremeno u Balkanskoj ulici organizovaće se izložbeno-prodajna postavka tradicionalnih zanata, domaće radinosti i domaćih proizvoda, takozvana “Ulica starih zanata”.

Štandovi na kojima se mogu probati, videti i kupiti neki tradicionalni proizvodi biće raspoređeni od galerije do hotela Saks-Balkan, a Balkanska ulica će u tu svrhu biti zatvorena za saobraćaj od 16 do 20 sati – kažu u STC “Caribrod”.

U subotu 22. septembra u centru grada održaće se, kako najavljuju, takmičenje u pripremi ajvara “Izađi mi na teglu”, a za predstavnike turističkih agencija i novinare iz Srbije i Bugarske biće organizovana promotivna tura “Čuvari starih rasa/Park agrobiodiverziteta” koja za cilj ima promociju seoskog turizma na Staroj planini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.