Za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu potrebno više novca od prikupljenog

Fondacija “Ana i Vlade Divac” koja je septembra ove godine pokrenula akciju za prikupljanje novca namenjenog za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu, poziva opet sve koji žele da pomognu da se pridruže akciji, jer je potrebno još 650.000 dinara kako bi svi planirani radovi mogli da se realizuju.

Sredstva su potrebna, kažu iz Fondacije, kako bi se renoviralo svih 10 učionica u kojima nastavu pohađa 840 učenika iz Pčinjskog okruga.

Prema rečima Slađana Đorđevića, direktora škole, radovi još nisu krenuli.

Bio je projektant, urađena je procena stanja, da vidimo šta u okviru sredstava možemo da uradimo. Treba da utvrdimo termin kada je zgodno da se krene sa radovima, najverovatnije raspust, pošto te učionice koristimo – kaže Đorđević.

Na donatorskoj večeri u Čikagu koju je Fondacija organizovala septembra, prikupljeno je 4 miliona 718.855 , kako bi se u školi zamenile instalacije, podovi, prozori, vrata i renovirale učionice koje su u najlošijem stanju.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu osnovana je 1970. godine i trenutno u svom obrazovnom programu ima smerove za mašinstvo i obradu metala, elektrotehniku i saobraćaj.

Fondacija “Ana i Vlade Divac” do sada je, kažu, renovirala više od 90 škola, vrtića, sportskih terena i igrališta, a svi koji žele da pomognu u renoviranju Tehničke škole u Vladičinom Hanu, mogu to da urade preko sajta Fondacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *