Tribina “Multietničnost kroz kulturu” u Novom Pazaru

Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac organizovala je u Novom Pazaru tribinu “Multietničnost kroz kulturu”. Na tribini je kao glavni gost govorio Alija Halilović, dugogodičnji aktivista i Esma Izbica, glumica iz Sarajeva.
Tribina je okupila mlade srednjoškolce i održana je u prostorijama Gradjanskog foruma Novi Pazar.

U vremenima krize kultura je skrenuta na margine, uvek je poslednja o kojoj se razmišlja i to je istina koja se potvrdila i u nekim drugim vremenima. Ali i pored toga, pozorište je mesto razmene, dijaloga i provere određenih vrednosti i kao takvo pruža mogućnost, kako onome ko je na sceni tako i onome ko je u gledalištu, da zajednički postave važna pitanja o nama danas i ovde. Iako spada u jednu od najstarijih umetnosti pozorište je istinski savremenik epohe i ono tu svoju poziciju potvrđuje svakim danom. U tom smislu važno je da mi koji se bavimo pozorištem o njemu mislimo i promišljamo, istakla je Esma Izbica.

Nakon tribine mladi su imali svojevrsnu večeru na kojoj su probali tradcionalna srpska i bosnjacka jela.

Tribina se održava u sklopu projekta “Hajde da se upoznajemo, hajde da se tolerišemo” koji je finansijski podržan od strane Saveta Evrope – Evropske fondacije za mlade (European youth foundation) .

Leave a Reply

Your email address will not be published.