Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac poziva mlade da uzmu učešće na međunarodnom projektu „Omladinski angažovani teatar“

Otvoren je novi javni poziv za sve mlade koji žele da učestvuju u međunarodnom projektu Omladinski angažovani teatar. Rok za prijavu je 30. april 2021.

Projekat Omladinski angažovani teatar podrazumeva produkciju omladinske predstave kroz radioničarski rad, u kojoj mladi učestvuju kao autori i izvođači. Projekat je zamišljen kao mešavina različitih aktivnosti: društvena istraživanja, debate, predavanja, prezentacije, umetnički i kreativni radovi, timski rad, međunarodne omladinske razmene. Sa mladima će na projektu raditi dramska pedagoškinja i glumica Sonja Leštar i rediteljka Maja Grgić.

Ova predstava je deo međunarodnog projekta European Youth Engagement Network 2.0 – EYE.net 2 podržanog od strane EU programa Evropa za građane i građanke. Nosilac projekta je Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture” u saradnji sa 15 partnerskih organizacija iz devet država.

Partnerske organizacije iz Grčke, Nemačke, Češke, Italije, Slovenije, Francuske, Srbije i Litvanije imaju zadatak da naprave autorsku omladinsku predstavu na neku od sledećih tema: izbeglička kriza, ženska prava, evroskepticizam, solidarnost, fake news, ekologija, antifašizam, ekonomija. Nakon premijernih izvođenja, predstave će gostovati u partnerskim državama. Mladi koji učestvuju u projektu imaće mogućnost da putuju i sarađuju sa vršnjacima iz partnerskih država. Predstave će biti izvedene kao deo glavnog programa dve evropske prestonice kulture Novi Sad 2022 i Kaunas 2022.

Trupa Drž’ – ne daj kao partner na projektu poziva sve zainteresovane osobe uzrasta od 15 – 30 godina, svih obrazovnih, društvenih i životnih profila, srednjoškolce i studente, sa umetničkim ili glumačkim iskustvom ili bez iskustva, iz Novog Sada i okoline da se prijave za učešće u ovoj uzbudljivoj kreativnoj avanturi.

Formular za prijavljivanje možete pronaći na zvaničnom sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Kancelarija Organizacije za razvoj i demokratiju Bujanovac poziva mlade iz opština Bujanovac, Preševo i Medvedja da se prijave na ovaj poziv. Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom popunjavanja Formulara za prijavljivanje, možete je dobiti u kancelarijama ORD Bujanovac ili na telefon 017 653 846

Leave a Reply

Your email address will not be published.