Opština Vladičin Han predstavila rezultate u 2019.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović  i zamenik predsednika Vladimir Kostić održali su završnu konferenciju za medije na kojoj su se osvrnuli na postignuća u 2019. godini kao i na planove za predstojeću 2020.  godinu.

Predsednik Mladenović istakao je smanjenje nezaposlenosti kao jedan od najvažnijih uspeha lokalne samouprave.

Opština Vladičin Han je u samom vrhu u Srbiji po procentu rasta prosečne zarade.

Ta brojka se kreće od 11,2 do 11,5 odsto na mesečnom nivou, istakao je Mladenović.

Osim toga, lokalna samouprava Vladičin Han bila je uspešna i na polju infrastrukture, edukacije građana i otpočinjanja sopstvenog biznisa.

Osim asfaltiratnih seoskih puteva završen je prvi deo adaptacije kanalizacione mreže u MZ Polom, rekostrukcija fasade i krova Centra kulture. Predsednik Mladenović je istakao smanjenje nezaposlenosti kao najveći rezultat rada lokalne samouprave.  

Predsednik se osvrnuo i na ono što je u protekloj godini urađeno po pitanju infrastrukture istakavši nekoliko asfaltiranih seoskih puteva, završen prvi deo adaptacije kanalizacione mreže u Mesnoj zajednici Polom, rekonstrukciju fasade i krova Centra kulture.

Vladimir Kostić, zamenik predsednika naznačio je da je opština značajne rezultate postigla na planu smanjenja nezaposlenosti.. Kostić je takođe naglasio da je opština i ove godine obezbedila novac za sprovođenje stručne prakse za mlade, a veliku zahvalost ovom prilikom uputili su i organizaciji Ana i Vlade Divac koja pomaže u opremanju i rekonstrukciji učionica u Tehničkoj školi i Gimnaziji u Hanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.