Od 14 rezultata jedan pozitivan na Covid 19 iz Pirota

Od početka epidemije do 15.09.2020.g. na području okruga ukupno su uzorkovana 3649 brisa na RT-PCR. Danas je uzorkovano i poslato 10 briseva u IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 368 osoba: u Pirotu 247, Babušnici 37, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 15.09.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu i avgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

Na dan 15.09.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 14 uzoraka od toga 1 POZITIVAN sa teritorije opštine Pirot.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 210 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica-12 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potrđena na COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica (6 lica su u izolaciji).

Epidemiološka situacija u Pirotu je NESIGURNA, ali stabilna. I dalje se registruju POJEDINAČNI SLUČAJEVI.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u R Srbiji i susednim zemljama i dalje postoji rizik za pojavu obolelih iz drugih mesta u Srbiji i po povratku naših gradjana iz inostranstva. U narednom periodu je najvažnije poštovanje i sprovođenje svih preventivnih mera za rad škola i predškolskih ustanova kako bi epidemiološku situaciju držali pod kontrolom.

*Saopštenje Zavoda za javno zdravlje Pirot

One comment

  1. Ova pandemija nece tako lako prestati i to je vec evidentno. Pored nosenja maski, fizicke distance zaista kao pojedinci treba da razmisljamo i o tome da se nasa deca u obdanistima i skolama yastite ruskim fotokatalitickim preciscivacima vazduha jer samo tako cemo imati bezbedan vazduh za nase najmladje a i kvalitet vazduha koji je los u celoj zemlji ce biti na mnogo zavidnijem nivou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.