Multietničnost u kulturi

Organizacija za razvoj i demokratiju nastavila je sa nizom tribina posvecenih multietničnosti u kulturi, a u okviru projekta “Hajde da se upoznajemo, hajde da se tolerišemo” koji je finansijski podržan od strane Evropske fondacije za mlade (European youth foundation).
Dana 12.jula održana je tribina u Kraljevu na kojoj je glavni gost bio Vladan Slavković, nekadašnji direktor Kraljevačkog pozorišta i Jug Djordjević, mladi reditelj koji se u kraljevačkom pozorištu predstavio predstavom “Kepler”.

Tribina je organizovana uz partnersku pomoć Lokalnog fronta, udruženja građana iz Kraljeva.

Kraljevo je mali grad u kome se mladi neretko žale da imaju problem da pronađu kvalitetne sadržaje i mesta gde bi proveli svoje vreme. Međutim, mi već dugi niz godina uspevamo da kroz pozorišne radionice provuče nemali broj dece i mladih, a kako se čini, interesovanje kroz godine ne jenjava, rekao je Slavković.

Uloga umetnosti i pozorišta je da prevazilazi granice, da pomera barijere i uspostavlja kontakte i komunikacije da bi globalnu tvrđavu kakav je svet učinili mestom koje je ugodnije za život i u kome čovek može slobodno i uspravno da hoda, rekao je na tribini Jug Djordjević.

Tribina se održava u sklopu projekta “Hajde da se upoznajemo, hajde da se tolerišemo” koji je finansijski podržan od strane Saveta Evrope – Evropske fondacije za mlade (European youth foundation) .

Leave a Reply

Your email address will not be published.