Hotel sa četiri zvezdice na Planinarskom domu uskoro

U sali Skupštine grada danas je održana prezentacija Idejnog projekta hotela na Planinarskom domu (bivši Hotel “Stara”), kao i Idejnog projekta farme Eva (bivša farma “Bele vode”). Prezentacija je održana sa ciljem da se predstavi novi poslovni karakter ovih projekata, planovi za budućnost i usaglašavanje biznis planova hotela i farme, kao zajednički interes.

Po završetku prezentacije gradonačelnik Vladan Vasić rekao je da se radi o dva izuzetno važna strateška projekta za naš grad, izgradnja hotela gde je sadašnji hotel na Planinarskom domu “Stara” i obnova i razvoj bivše farme “Bele vode”. Prema njegovim rečima, kao Grad su spremni da ih podrže koliko je to u njihovoj moći da projekat uspe.

Ispred porodice Velimirović – vlasnika firme “Evin amanet”, na današnjoj konferenciji za medije obratila se Marija Velimirović, koja je istakla da hrabro nastavljaju sa svojom investicijom sa ciljem oživljavanja stočarstva i celog kraja, što je i njihova poslovno – porodična vizija. Ona je dodala da život u planinskim krajevima ima samo prednosti i da trenutno imaju preko 700 ovaca, a biće ih još u narednom periodu.

Više o projektu i poslovima koji će uslediti rekao je ovom prilikom glavni i odgovorni projektant Andrej Mitrović. Kako je rekao, na mestu sadašnjeg Hotela “Stara” biće izgrađen novi hotel kapaciteta 142 ležaja, a posedovaće velnes i spa centar, terasu u prednjem delu, fizioterapeutski centar, kongresnu salu i sportske terene. Dizajn je inspirisan motivima karakterističnim za Pirot, a kategorija hotela četiri zvezdice.

Podsećamo, Nikola Mirotić je kupio Hotel “StarA”, sportske terene i zemljište gde se nalazi skijalište. Nikola Mirotić jerekao da je oduševljen Starom planinom, da svakog leta sa svojim prijateljem i trenerom, nekadašnjim igračem beogradskog Partizana, Jadrankom Vujačićem, i NBA igračem, boravi u selu Slavinja.

Posle francuskog Mišlena, Mirotić je drugo najpoznatije ime u svetu biznisa i sporta koji će investirati u Pirot.

Detaljnije o projektu:

Na Staroj planini, na mestu malog hotela „StarA“ koji je kao planinarski dom sagrađen 80-ih godina, a zatim 90-ih za potrebe kompanije „Tigar“ a.d. Pirot dograđen i pretvoren u mali hotel, firma „Slavninja 3 plus“ doo, vlasnika porodičnog para Nine i Nikole Mirotića, gradiće hotel kategorije 4*, kapaciteta 66 soba i 5 apartmana. Objekat hotela koji je planiran u 4 faze, prati prilazni put, prilagođavajući se promenama visine. Segmentisan je na manje celine kako bi bio čovekomerniji i više podsećao na grupaciju manjih objekata. Ovi segmenti inspiraciju crpe iz šara na pirotskim ćilimima, koji su izvedeni iz Srpske narodne tradicije, i koji su 2012. god. uvršteni na Uneskovu listu nematerijalnih kulturnih dobara Republike Srbije. Hotel sadrži, garažu za 35 mjesta, restoran kapaciteta 120 mesta sa prostranom terasom, salu za sastanke, Spa centar sa zatvorenim bazenom i druge sadržaje.

U neposrednoj blizini, na mestu postojećeg otvorenog košarkaškog terena u šumi na kom je trenirala jugoslovenska reprezentacija kada je 1990. god. osvojila Svetsko prvenstvo u košarci, gradiće se sportska dvorana i otvoreni teren. Dvorana sadrži teretanu površine 200m2 sa pogledom na teren, tribine kapaciteta 168 mesta, svlačionice, toalete i druge pomoćne prostorije. Slično kao na hotelu, na fasadi se obrazuju šestougaoni segmenti, koji su zastakljeni, ali i dodatno obrađeni drvenim letvicama radi zasenčenja i sprečavanja direktnog upada svetlosti na teren. Uz dvoranu planiran je otvoreni košarkaški teren kome se pristupa kroz dvoranu, koji takođe objedinjuje tribine sa 168 mjesta. Ispred dvorane planiran je plato za parkiranje kapaciteta 30 vozila.

Sagledavajući trenutno stanje, područje Stare planine i Pirota, koje ima veliki potencijal, nepravedno je zapostavljeno. Prilikom izrade idejnog rešenja hotelskog kompleksa, jedan od najvažnijih ciljeva je bio da hotel radi tokom cele godine. Upravo iz tog razloga mnoštvo dodatnih sadržaja poput fizioterapeutskog centra za dijagnostiku i rehabilitaciju sportskih povreda, ambulante, ski i trim staza, otvorene i zatvorene teretane, uz prateće sadržaje za relaksaciju, bez sumnje će privući veliko interesovanje tokom zimske i letnje sezone.

Sportski kampovi za decu, pripreme profesionalnih sportskih ekipa, održavanje team building-a, atraktivni turistički vikend paketi, seminari, konferencije – sve to u vrhunskim uslovima, komforu i bogatom prirodnom ambijentu učiniće ovaj hotel jedinstvenim mestom i doprineti razvoju i pozicioniranju ovog kraja na regionalnoj turističkoj mapi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.