Zaharijev – Kostov 185:1

Na izborima za nacionalne savet, na tri biračka mesta u Vladičinom Hanu, pobedile su liste „To smo mi, prirodni pokret – Vladimir Zaharijev“ i „Sveevropski romski pokret“.

Na zbirnoj listi, za 19 mesta u Nacionalni savet Bugarske nacionalne manjine, takmičili su se kandidati sa listi čiji su nosioci bili Vladimir Zaharijev, sadašnji predsednik Nacionalnog saveta i predsednik opštine i Stefan Kostov uspešan preduzetnik iz Bosilegrada.

Za listu Zaharijeva glasalo je rekordnih 185 birača, a za listu Stefana Kostova samo 1.

Inače, od 212 upisanih u Poseban birački spisak bugarske nacionalne manjine, na izbore je izašlo njih 186, odnosno 87,74 odsto. 

Od 898 pripadnika romske nacionalne manjine koji su bili upisani u Poseban birački spisak, na izbore je izašlo njih 685 ili 76,28 odsto.

Prema prvim, još ne potvrđenim rezultatima koje smo dobili od Miloša Stojanovića, koordinatoraRadnog tela, ubedljivu pobedu u Vladičinom Hanu odnela je lista Sveevropski romski pokret“ sa 649 odnosno 94,74 odsto glasova.

Na visokom mestu broj 4. na ovoj listi je Zvezdan Ramić, inženjer tehnologije iz Vranjske Banje, a njen nosilac je  Jelena Jovanović (SNS) iz Novog Sada.

Lista „Ujedinjena partija Roma“ osvojila je 17 glasova, „Složno i zajedno za bolje sutra Roma“ šest, „Romi odlučno za Srbiju“ četiri i „Respekt za Rome – Vladan Stanojević“ samo jedan glas.

A. Jovanović

Leave a Reply

Your email address will not be published.