Razvoj lokalnih samouprava jednako je važan kao i realizacija velikih infrastrukturnih projekata

Razvoj lokalnih samouprava jednako važan kao i realizacija velikih infrastrukturnih projekata, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, posle sastanka sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Pčinjskog okruga.

Ona se sa njima sastala u kampu “Koridora Srbije” u mestu Kržince, u opštini Vladičin Han, gde je privremeno izmešteno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na sastanku sa potpredsednicom su dogovoreni konkretni projekti koji će biti urađeni u narednom periodu.

„Putevi Srbije“ su se odredili da će u Vranju uraditi presvlačenje asfalta na obe petlje, prema severu i prema jugu, trotoar na alternativnom putu ka Vranjskoj Banji i da će u ovom mestu naredne godine biti urađeno oko 500 metara trotoara. Razgovarali smo kako da se finansira uređivanje šetališta u Vranju, za koje je lokalna samouprava uradila projekat u vrednosti od 60 miliona dinara”, rekla je Mihajlovićeva.

U Trgovištu će biti urađena tri kilometra puta od Donjeg Stajevca do Radovnice, a u planu je i rekonstrukcija puta od Donjeg Stajevca ka Trgovištu.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je da su na sastanku dogovoreni projekti koji će biti realizovani u toku 2019. godini.

On se zahvalio potpredsednici Vlade na dosadašnjim ulaganjima u infrastrukturu u Vranju.

„To su neki projekti koji se odnose na državne puteve i na one koji prolaze kroz sam grad, ali i na same opštinske puteve. To će biti realizovano u 2019. godini.

Predsednik Gradske opštine Vranjska Banja, Dragan Sentić, izjavio je  da je samo dva dana posle posete potpredsednice Vlade isporučen čelični most dužine 36 metara, koji će biti postavljen na putu koji pripada toj gradskoj opštini.

“Nikada tako visoki članovi nisu posećivali Vranjsku Banju. Vašim čestim dolascima, građani na jugu Srbije osećaju se ravnopravnim sa građanima u svim drugim delovima Srbije”, rekao je Sentić.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić zahvalio je potpredsednici Vlade na podršci opštini i dodao da veruje da će sve što je dogovoreno biti i realizovano. Ovakvi sastanci mogu da vode napretku malih i srednjih opština kao što je Trgovište, rekao je on.

Srećko Pejković načelnik Pčinjskog okruga istakao je da je Vlada Republike Srbije ispunila sve što je obećala i da ima poverenje građana Pčinjskog okruga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *