Pripremamo pakete pomoći za 3.228 penzionera i ugroženih sugrađana

Gradonačelnik Pirota i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Pirota mr Vladan Vasić kazao je za TV Pirot da će Grad Pirot uskoro starim sugrađanima, kao i najugroženijima podeliti ukupno 3.228 paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

-U tim paketima biće i hrane, sredstava za higijenu, osnovnih životnih namirnica-kazao je Vasić.

On je konstatovao i da je Grad Pirot među prvima u Srbiji preduzeo brojne mere u cilju umanjenja broja zaraženih od korona virusa.

-Sve što je u nadležnosti Štaba za vanredne situacije mi smo među prvima preduzeli u Srbiji. Sve javne komunalne službe u Pirotu funkcionišu u najboljem redu. Među prvima u Srbiji smo uveli zabranu rada i kladionica i kafića, restorana,  svega onoga što može da predstavlja potencijalnu opasnost kada je o širenju virusa reč. Pored toga, preduzeli smo niz drugih mera da život u gradu učinimo lakšim. I sa drugih aspekata sve funkcioniše u najboljem radu, evo pre par dana smo potpisali ugovore o dodeli stipendija studentima, 15 studenata je dobilo nove stipendije, ukupno 38 studenata dobija gradske stipendije – 9.000 dinara mesečno u deset mesečnih rata. Negde 18 studenata se prijavilo za jednokratne novčane pomoći u iznosu od 7.000 do 20.000 dinara i skoro svi će dobiti, za to smo izdvojili negde oko 6.5 miliona dinara. Pred Uskrs, deca bez roditeljskog staranja će dobiti, po tradiciji, jednokratne novčane pomoći-kazao je Vasić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *