Mladi za mlade -projekat “Za zeleno Vranje” , najava aktivnosti

Projekat ,,Za Zeleno Vranje” održaće se u četvrtak 27. maja, i petak 28. maja od 15h. Prvi deo projekta biće u formi webinara, neka vrsta online predavanja koje će biti fokusirano na očuvanje lokalne životne sredine, kao i ekologiji u Srbiji. Na webinaru će govoriti članovi našeg tima, uz pomoć prof. Stanislave Mitić iz gimnazije Bora Stanoković. Webinar će trajati oko sat vremena, a na kraju će se odraditi mini upitnik kako biste znali u kojoj meri pomažete svojoj okolini.

Drugi deo projekta biće akcija. Uživo, na nekoj od lokacija u gradu. Uz pomoć sponzora poput Komrada i BiVode, kao i donacije ambasade SAD i organizacije American Councils, sprovešćemo akciju čišćenja jedne od sledećih lokacija: gornji tok Sobinske reke, Ćoška, naselje Ledene stene ili neke druge. Tačna lokacija biće objavljena do četvrtka. Za sve prisutne biće obezbeđen obrok, voda i sok koje nam je obezbedila BiVoda. Deo svog otpada koji prikupimo biće recikliran, a drugi skladišten na adekvatno mesto.

Takođe, svim prisutnim volonterima biće obezbeđene maske i rukavice, i tokom akcije poštovaće se svi propisi što se tiče Kovida. Nažalost, broj učesnika na akciji moraće da bude ograničen iz finansijskih razloga. U svakom slučaju dobrovoljci koji se ne prijave su uvek dobrodošli.

Pomozimo našoj okolini, napravimo razliku, i učinimo neko dobro delo. Ovo je savršena prilika da počnete svoju karijeru kao volontera i aktiviste. Prijave su od danas otvorene i možete se prijaviti skeniranjem QR koda ili na

Leave a Reply

Your email address will not be published.