Donatorsko veče u Čikagu za Tehničku školu u Vladičinom Hanu

Nakon ulaska legende srpske košarke Vlada Divca u košarkašku Kuću slavnih, u Čikagu njegova Fondacija “Ana i Vlade Divac” organizovala je donatorsko veče gde je prikupljeno 44.000 dolara za renoviranje Tehničke škole u Vladičinom Hanu čiji su đaci, prema rečima direktora škole, bili najbolji u programiranju robota na Republičkom takmičenju održanom maja meseca u Zemunu i osvojili prvo, drugo i četvrto mesto.

Novac će, kažu iz Fondacije, biti upotrebljen kako bi se poboljšali uslovi za učenje 840 đaka iz celog Pčinjskog okruga koji idu u Tehničku školu, a prvo će se renovirati učionice koje su najlošijem stanju.

Prikupljanju novca za Tehničku školu u narednom periodu pridružiće se i Košarkaški klub Partizan, a svi koji žele da pomognu, mogu to da urade preko sajta Fondacije ili slanjem SMS poruke po ceni od 100 dinara na broj 2112.

Tehnička škola u Vladičinom Hanu osnovana je 1970. godine i trenutno u svom obrazovnom programu ima smerove za mašinstvo i obradu metala, elektrotehniku i saobraćaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.