CMTDO Vranje-Raspisan nagradni foto konkurs OBJEKTIVno Vranje

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, drugu godinu za redom uz podršku grada, raspisuje foto konkurs OBJEKTIVno Vranje.

Ovogodišnja tema foto konkursa je „Tako blizu, a tako lepo“.

Na konkurs se mogu prijaviti svi profesionalni fotografi i amateri, stariji od 14 godina iz svih zemalјa.

Organizator može da odbaci prijavu u slučaju da ista ne ispunjava uslove konkursa u pogledu godina ili u slučaju da je na fotografijama prikazno nešto što se kosi sa važećim zakonskim propisima Republike Srbije.

Stručni žiri će odabrati prva dva mesta dok će se treća nagrada dodeliti po izboru publike.

Naime, sve pristigle fotografije biće postavljene na društvenim mrežama, pa će i pratioci moći da glasaju za najbolju fotografiju.

Ona koja dobije najviše glasova (lajkova) poneće titulu najbolja fotografija po izboru publike.

Kriterijumi po kojima će se vršiti izbor fotografija su pre svega kreativnost, originalnost i tehnički kvalitet.

Stručni žiri će nezavisno od ovog izbora napraviti selekciju 20 fotografija, koje će kasnije uz tehničku i umetničku obradu biti izložene 7. septembra, a nakon toga poklonjene legatu Gradu.

Konkursom se utvrđuju sledeće nagrade:

I nagrada – vaučer za foto opremu u vrednosti od 15.000 dinaraII nagrada – vaučer za foto opremu u vrednosti od 10.000 dinaraIII nagrada – vaučer za foto opremu u vrednosti od 5.000 dinara

Pomenute novčane nagrade obezbeđuje udruženje CMTDO za fotografije čiji su autori saglasni da se nagrađene fotografije ustupe udruženju CMTDO na korišćenje u marketinške svrhe uz navođenje autora.

Fotografije se isklјučivo šalјu u digitalnom formatu na e-mail fotokonkurs@vom.rs u .jpg /.jpeg/ formatu u visokoj rezoluciji – ne manjoj od 150 dpi, jer će odabrane fotografije biti odštampane i izložene.

Minimalna rezolucija fotografija u digitalnom formatu: 6 megapiksela (rezolucija 3,000 x 2,100 piksela), dok je maksimalna dozvoljena veličina fotografije je 20 MB.

Autori mogu da konkurišu sa crno-belim, monohromatskim i/ili fotografijama u boji.

Fotografije mogu biti obrađene na računaru i ostavlјa se sloboda autoru da prikaže Vranje i okolinu.

Prijem fotografija je do 20. avgusta 2021. godine, žiriranje će se održati 25. avgusta a rezultati će biti objavlјeni do 1. septembra, dok je samo otvaranje izložbe 7. septembra 2021. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *