CENTAR ZA AKTIVIZAM VRANJE I MINISTARSTVO TURIZMA I TELEKOMUNIKACIJA USPEŠNO ZAVRŠILI PROJEKAT OBUKE ZA PROGRAMSKE JEZIKE

U Vranju je krajem marta završen projekat prekvalifikacija i dokvalifikacija žena u oblasti IKT iz pčinjskog okruga uz podršku Ministarstva turizma i telekomunikacije, a u organizaciji NVO Centar za aktivizam Vranje.
Dvadeset polaznica nakon šest meseci obuke dobilo je sertifikate Akademije Oxford o završenoj obuci za programske kopmpjuterske jezike.
-Centar za aktivizam Vranje je nakon objavljivanja javnog poziva izvršio selekciju primljenih aplikacija i odabrali smo dvadeset žena, koje su uglavnom na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i za koje je naš stručni tim procenio da su kvalifikovane i ozbiljno zainteresovane da završe obuku za web dizajnere i programere. Ponosna sam što smo bili deo ovog veoma korisnog projekta, i zahvaljujem se našim partnerima iz Ministarstva za turizam i telekomunikacije, koji su prepoznali važnost ovog projekta i finansijski ga podržali – rekla je predsednica Centra za aktivizam Branka Trajković. Ona je istakla da je značaj ovog projekta na njegovoj održivosti, obzirom da su programeri tenutno među najtraženijim zanimanjima i da je izvesno da će korisnice projekta uskoro naći posao u svojoj novoj struci.
Za polaznice obuke i predavače Oxford akademije priređen je prigodan koktel i svećanost u čast dodele sertifikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.