Bujanovac, centar basketa

U okviru projekta “Hajde da se upoznamo hajde da se tolerišemo” koji OKK Play 017 sprovodi partnerski sa ORD Bujanovac i jos nekoliko organizacija civilnog društva održan je minibasket festival pod nazivom “Sačuvajmo decu” dana 22. aprila u sportskoj hali “Mladost u Bujanovcu.

Ukupno 40 utakmica, 14 timova iz regiona i preko 500 dece, malih košarkaša, obeležili su mini basket festival.

Timovi koji učestvuju su iz Srbije, Makedonije i Nemačke, i jedan poseban, koji čine deca iz migrantske populacije iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, koje je organizovala i opremila NVO Atina.

Festival, 8. Po redu, organizovan je uz finanijsku pomoc Ambasade Sjedinjenih američkih država u Beograd, a pomogli su ga BIvoda paketima vode i sokova, Sportski centar „Mladost“, koji je ustupio prostor, NVO Atina donirajući maskotu zeca, obučenog u dres Play 017, kao i lokalna samouprava i kompanija Saba Belča.

Medalje i zahvalnice, jer ovde nje bilo važno ko je ubacio više poena, dobili su svi: Play 017 Bujanovac, Elita Bujanovac , Panteri Vranje, Panter Skoplje, Fenix Skoplje, All star Leskovac, MBA Kragujevac, FMP Skoplje, Bremen Nemacka, Nikolić Akademija, MVP Skoplje, DABO Grdelica, NVO Atina (deca iz migrantske populacije) i Play off Leskovac.

U hali su dežurali volonteri Crvenog krsta Bujanovac., a dogadaju su prisustvovali predstavnici Ambasade SAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.