Završena realizacija projekta u Društvenom centru u Lepenici

Opština Vladičin Han je uspešno završila realizaciju još jednog projekta. Radi se o projektu „Unapređenje rada Društvenog centra u Lepenici“.  Projekat je nastavak aktivnosti podizanja obrazovnog nivoa dece sa slabijim postignućima u obrazovanju, koje se u okviru Društvenog centra realizuju još od 2001.godine.

Realizacija Projekta „Unapređenje rada Društvenog centra u Lepenici“ je počela 1 juna 2017. godine a Projekat je završen 31.maja 2018.godine.

Ciljevi Projekta su bili:

  • pružanje podrške obrazovanju deci sa tendencijom ranog napuštanja obrazovanja, dece sa slabijim postignućima u školi, dece koja neredovno ili uopšte ne pohađaju nastavu.
  • osnaživanje dece, mladih (posebno devojčica) i roditelja, učešćem u kreativnim i obrazovnim radionicima, pomoć profesionalnoj orijentaciji i psiho-socijalna podrška
  • doprinos socijalnoj uključenosti dece i mladih Lepenice pružanjem usluga u zajednici koje će obezbediti informisanost, umreženost i kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz aktivnosti kao što su: foto-video radionice, izrada dekupaža, majstorske radionice, radionice sa ciljem unapređivanja poznavanja saobraćaja, unapređivanje znanja rada na računaru, sportske aktivnosti, ekskurzije i slično.

Korisnici Projekta su bila deca uzrasta 9-18 godina sa teritorije Lepenice koja su imala slabija postignuća u školi ili su neredovno pohađala nastavu. U okviru realizacije Projekta, organizovano je i održano ukupno 158 radionica iz raznih oblasti a za koje su deca iskazala najveća interesovanja u proteklom periodu: foto-video radionica, izrada dekupaža, majstorske radionice, radionice bezbednosti u saobraćaju. U okviru realizacije Projekta bile su zastupljene redovne sportske aktivnosti kao i aktivnosti na osmišljenom provođenju slobodnog vremena najčešće uz korišćenje računara, interneta i društvene igre.

Partner na realizaciji Projekta je bilo udruženje Veliko Srce iz Lepenice.

Projekat „Unapređenje  rada Društvenog centra u Lepenici“ je finansijski podržala FONDACIJA ZA OTVORENO DRUŠTVO iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *