U Srbiji je jutros u pet sati istekao poslednji policijski čas

U Srbiji je jutros u pet sati istekao poslednji policijski čas, uveden tokom vanrednog stanja proglašenog 15. marta, ali će po savetima stručnjaka biti zadržan režim ponašanja i izbegavanja socijalnih kontakata, uz produženu zabranu javnih skupova.

Ukidanjem vanrednog stanja i policijskog časa, prestala je zabrana kretanja za starije od 65 godina, uz preporuku lekara da se suzdržavaju socijalnih kontakata.

Od 8. maja u Beogradu će početi da radi gradski prevoz, ali samo za zaposlene i uz poseban režim ulaska u vozila, uz upotrebu maski i rukavica koje će biti obavezne u javnom prevozu, restoranima i kafićima.

Među merama koje ostaju na snazi su obavezna fizička distanca od dva metra i zabrana javnih okupljanja, a do daljeg neće raditi ni bioskopi i pozorišta.

Od ponedeljka će početi da rade vrtići, a nastava će i dalje biti organizovana onlajn, kao i u vreme vanrednog stanja.

Stručnjaci iz Kriznog štaba sugerišu izbegavanje kontakata, rukovanja i šetnje u grupi, dok će skupovi i slavlja poput rođendana, svadbi i krštenja biti dozvoljeni od 15. juna.

Skupština Srbije sinoć je, na predlog Vlade, ukinula vanredno stanje, a za odluku je glasalo je 155 poslanika. Vanredno stanje zbog korona virusa u Srbiji je uvedeno 15. marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.