U organizaciji AK „Balkan“ u Dimitrovgradu je po prvi put organizovana kulturno-sportska manifestacija „Đurđevdanska trka – Pametnik 2018.“

Manifestaciju je otvorio g-din Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad, a prisutne u konferencijskoj sali u sportskom centru „Park“ je pozdravio i g-din Julijan Kitipov, prvi sekretar Ambasade R. Bugarske u Beogradu. Predsednik opštine Dimitrovgrad je ovom prilikom uručio zahvalnice Ambasadi R. Bugarske u Beogradu i kompaniji „Trejs PZP Niš AD Niš“ koju je predstavlјao g-din Teodor Odrinski. Posle svečanog otvaranja i pozdravnih govora, nastavnici iz osnovne škole „Hristo Botev“ i gimnazije „Sv. Ćirilo i Metodije“ su održali predavanja iz veronauke i istorije koja su bila posvećana velikom pravoslavnom prazniku Đurđevdanu i istoriji spomen kosturnice „Pametnika“. Odmah nakon završetka predavanja takmičari su organizovanim prevozom krenuli ka startnim pozicijama.

Takmičenje je počelo u 10 č. i 30 min.kada je označen početak trke za dečake i devojčice 1. i 2. razreda osnovnih škola a završeno je oko 11 č. i 30 min. kada su kroz cilј prošli takmičari u konkurenciji seniora i seniorki.

Pobednik u konkurenciji seniora je Marko Ranković iz Lazarevca dok je kod seniorki najbrža bila Jovana Veličković iz Niša.

Učestvovalo je ukupno 130 takmičara iz 9 gradova iz Srbije i Bugarske (Dimitrovgrad, Pirot, Niš, Bosilegrad, Lazarevac, Zaječar, Lukovit, Pirdop i Pleven).

Pokrovitelј ovog događaja je opština Dimitrovgrad a finansijsku podršku su pružili Ambasada R. Bugarske u Beogradu i „Trejs PZP Niš AD Niš“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *