Radne prakse za mlade – Biram uspeh

UNICEF u Srbiji u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz stručnu podršku i partnerstvo sa Gi Group HR Solutions, vodećom internacionalnom kompanijom koja pruža konsultantske usluge iz oblasti ljudskih resursa, i partnerima, implementira projekat Unapređenje zapošljivosti mladih kroz radne prakse.

Program Biram uspeh ima za cilj pružanje radnih praksi mladima do 30 godina koji se ne školuju, ne obučavaju, niti su zaposleni (NEET), a stekli su srednji, viši ili visoki stepen stručne spreme, kao i osnovno obrazovanje.

Program podrazumeva obuku mladih kroz namenski razvijenu on line platfromu za učenje kako bi se prilagodili radnom okruženju i stekli veštine neophodne za karijerni razvoj, i realizaciju radnih praksi u datoj radnoj sredini koja obuhvata poslodavace iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Od najvećeg značaja nam je zadovoljstvo učesnika programa. Kako bi se osiguralo stvarno zadovoljstvo i ostvarile maksimalne moguće koristi za praktikante i pružaoce radnih praksi, ključna stvar je rasporediti svakog praktikanta u pravu kompaniju. U tu svrhu razvijena je platforma Biram uspeh koja spaja potencijalne praktikante sa kompanijama i organizacijama koje organizuju praksu https://biramuspeh.com/
Platforma ima integrisani algoritam koji automatski uparuje kriterijume izabrane od strane praktikanata i kriterijume izabrane od strane pružaoca radnih praksi. Pored procesa uparivanja, ona osigurava laku administraciju i komunikaciju sa prijavljenima.

Kroz program radnih praksi poslodavci praktikantima dodeljuju mentora iz redova zaposlenih, koji će takođe proći obuku za mentore, i koji će kroz rad sa mladima postaviti smernice i zadatke potrebne za sticanje veština i iskustva u konkretnoj radnoj sredini. Praktikanti će proći kroz evaluaciju veština pre i nakon obavljene prakse, dok se od poslodavaca očekuje da na kraju realizacije prakse ocene rad praktikanata i izdaju potvrde o obavljenoj radnoj praksi.

Evaluacija stečenih veština nakon završetka programa radne prakse, kao poslednja aktivnost, ima za cilj osnaživanje praktikanata u daljem procesu potrage za poslovima i stvaranje većih šansi za pronalazak zaposlenja, a samo iskustvo prolaska kroz kvalitetnu radnu praksu će direktno uticati na delotvorno povećanje zapošlјivosti mladih kroz sticanje praktičnog iskustva u dobrom radnom okruženju.

Javni poziv za praktiklante Biram Uspeh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *