Priča „Poezija terapija“, novinarke Jelene Stojković iz Vranja, osvojila novinarsku nagradu “Cvet jednakosti”

Priča „Poezija terapija“, novinarke Jelene Stojković iz Vranja, objavljena u Večernjim novostima, pobedila je na konkursu za novinarsku nagradu „Cvet jednakosti“ u kategoriji štampanih medija.

Na konkurs je pristiglo 13 novinarskih radova, dva u kategoriji radio reportaže, dva u kategoriji štampa, šest u kategoriji internet i tri u kategoriji TV reportaža. Radove je ocenjivao žiri u sastavu : Ljiljana Bukvić (Danas) i Tatjana Dimitrić Mijailović (RTS Šabac).

– U kategoriji štampanih medija izdvaja se priča „Poezija terapija“ novinarke Jelene Stojković. Vešto i bez patetike prikazana volja i marketinška mašta devojke da svojim stihovima nađe put do čitalaca i uporedo sebi obezbedi finansijsku potporu. „Novinarski jasno i koncizno „ obrazložio je žiri.

Nagrada „Cvet jednakosti“ dodeljuje se za medijske priloge koji se bave temama invaliditeta. Promovišu se aktivnosti, prava i dostignuća osoba sa invaliditetom, a koja su objavljena u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja. Nagradom se afirmiše socijalni model invalidnosti i aktivizam osoba sa invaliditetom, promovišu se njihovi potencijali, prava, inkluzivni pristup i kreativnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *