Opanak u Japan

Opanak kao proizvod iz fabrike Tigar pronašao je put do Japana, gde će se ovaj proizvod izvoziti.

Predstavnici kompanija iz Japana posetili su kompaniju Tigar a.d. u cilju uspostavljanja saradnje i razvoja novih proizvoda za tržište Dalekog Istoka. Delegacija iz Japana u kome se već tradicionalno nosi Tigrov opanak iz 1935.godine pokazali su interesovanje za široku paletu Tigrovih proizvoda čiji kvalitet i funkcionalnost su ih motivisali za plasman u narazvijeniju zemlju sveta, sa izuzetno visokim zahtevima tamošnjeg tržišta.

Delegaciju iz Japana u Tigru a.d. ugostili su generalni direktor Tigra Vladimir Ilić, predstavnik Amabasade Japana gospodin Kanagava Takahisa i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Prema rečima Generalnog direktora TigraVladimira Ilića, udoban i funkcionalan Tigrov opanak zastupljen na tržištu Japana motivisao je nove japanske kompanije da dođu u Tigrovu fabriku u potrazi za novim proizvodima. To što se u Fabrici Obuće ručno izrađuje obuća od prirodnog kaučuka za njih ima posebnu, visoku vrednost.

U zemlji izlazećeg sunca, kvalitet Tigrovog opanka opravdao je očekivanja i motivisao nove kupce za Tigrove proizvode. Iz daleke Nagoje u Pirot, predstavnici kompanija „Belle Goute“, „Plantation“, „Spice Co Ltd“  došli su u ponedeljak 24. juna. Usledili su radni sastanci sa menadžmentom Tigra, posebno sa službom razvoja. Nakon radnog dela gosti su obilazili Pirot pri čemu su motivaciju za mogući redizajn Tigrovog opanka pronašli u pirotskoj šari.

Prema rečima Ilića, nakon upriličene posete kompaniji Tigar,  gosti se sa puno novih ideja vraćaju u Japan, u kome se tradicija sasvim sigurno poštuje isto koliko i tradicija Tigrovog opanka iz 1935.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *