Nastavljen rad narodne kuhinje Crvenog krsta u Bujanovcu

BUJANOVAC, 15.jun 2017. – Pripremom 1.200 kuvanih obroka danas je počeo ponovni rad narodne kuhinje Crvenog krsta u Bujanovcu. Ona je druga po veličini od 77 kuhinja u Republici Srbiji. Sekretar bujanovačkog Crvenog krsta Bratislav Lazarević podseća da je ispred nje, po broju korisnika narodna kuhinja u Novom Pazaru.

Takođe smo jedina kuhinja u Srbiji gde lokalna samouprava ne želi da finansira pripremanje obroka za svoje socijalno ugroženo stanovništvo.  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za nabavku deset prehrambenih artikala, izdvaja 9.236.000 dinara. S obzirom da opština Bujanovac i dalje ne želi da učestvuje u participaciji, resorno Ministarstvo je obezbedilo dodatnih 7.820.000 dinara – ističe Lazarević.

Hrana za socijalno ugrožene građane bujanovačke opštine, osim u Crvenom krstu Bujanovac, distribuira se na punktovima  u naselju Salvatore, Velikom Trnovcu i Novom naselju. Spisak korisnika se formira komisijski. O tome odlučuju predstavnici Centra za socijalni rad, Udruženja penzionera, Udruženja invalida rada, Crvenog krsta i opštine Bujanovac. U skladu sa tim obavljena je podela bonova za korišćenje usluga narodne kuhinje u narednih osam meseci. Lazarević podseća da postoji verovatnoća da, zahvaljujući pomoći Ministarstva, rad narodne kuhinje bude produžen za još mesec dana.

Izvor: Bujanovačke

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.