Migranti mogu da spreče otpuštanje nastavnika u OŠ „B. Radičević“

Dalji angažman petoro učitelja, koji su tehnološki višak u osnovnim školama „Branko Radičević“ u Bujanovcu i „Bora Stanković“ u Kleniku, još je neizvestan.

Za troje nastavnika razredne nastave u bujnovačkoj školi, koji se nalaze na listi tehnološkoih  viškova resornog Minstarstva, po rečima direktorke Gordane Zlatković, još uvek postoji šansa da ostanu na poslu.

-S obzirom da u novoj školskoj godini očekujemo uključivanje četerdesetak migranata iz privremenog centra u nastavni proces u našoj školi, pretpostavljamo da će se možda naći rešenje za ove radnike i njihov nastavak rada. Još nemamo prave informacije o svemu tome – kaže sagovornica „Bujanovačkih“.

Slađan Cvetković, direktor OŠ „B.Stanković“ u Kleniku, veruje da će biti pronađeno rešenje, bar za jednog učitelja, koji bi trebalo da bude angažovan na određeno vreme.

–Za drugog, videćemo. Sve zavisi od resornog ministarstva – veli Cvetanović, u nadi da će će ovaj problem biti pozitivno rešen.

Ovaj tekst deo je projekta „Help on the route – Suport to women – in move and applying for asylm” koji finansira Fondacija Ana i Vlade Divac a sprovodi Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *