Centar za aktivizam Beograd: Poziv za učešće u projektu

Centar za aktivizam Beograd uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizuje IT obuku i radionice za upoznavanje sa evropskim fondovima i pisanje projekata za zainteresovane poljoprivredne proizvodjače i stočare sa teritorija opština Vranje, Bujanovac, Vladičin Han i Surdulica.
Obuka koju sprovodi Centar za Aktivizam Beograd biće realizovana u dve faze. Prva faza podrazumeva osposobljavanje poljoprivrednika za korišćenje internet pretraživača i osnovnih računarskih operacija, kao i za izradu web sajtova. U drugoj fazi poljoprivrednici će učiti kako da ojačaju kapacitete vezane za domaće i medjunarodne fondove namenjene za ruralni razvoj.
Nažalost naši poljoprivrednici ne koriste ni 5% mogućnosti za dobijanje finansijske i logističke podrške koju nude razni fondovi kako domaćih tako i stranih organizacija i institucija, jer nisu obučeni za pisanje projekata i popunjavanje aplikacija. Cilj ovog projekta je upravo taj, da ih obučimo i pripremimo da iskoriste mogućnosti da kroz projekte poboljšaju kvalitet svoje proizvodnje, usavrše tehnike, ojačaju kapacitete i modernizuju svoja gazdinstva – istakli su u Centru za Aktivizam Beograd.
Zainteresovani poljoprivrednici i stočari iz opština Vranje, Surdulica, Vladičin Han i Bujanovac mogu da se prijave za obuke na fejsbuk stranici Centar za Aktivizam Beograd ili putem mejla centarzaaktivizam@gmail.com i na telefone organizacije 064/835-23-75 065-6666 292, osoba za kontakt Darko Sekulić

Centar za aktivizam Beograd održao je konferenciju za štampu 27. juna na kojoj je predstavio projekat “Razvoj ljudskih kapaciteta u opštinama Bujanovac, Vranje, Vranjska Banja, Vladičin Han i Surdulica” lokalnim medijima sa juga Srbije i upoznao lokalne institucije i javnost sa planovima i aktivnostima projekta koje ce se sprovoditi na teritoriji Vranja, Bujanovca, Vladičinog Hana i Surdulice u narednim mesecima uz finansijsku podrsku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.