Bujanovčani i izbeglice očistili školsko dvorište

Predstojeći početak nove školske godine u Osnovnoj školi “Branko Radičević“, koja je u prethodnoj godini primila više od dvadeset dece migranata, obeležen je volonterskom akcijom.

Opština Bujanovac okupila je dobrovoljce koji su učestvovali u uređenju prilaza školi i školskog dvorišta u čemu su im maksimalno pomogle izbeglice iz Prihvatnog centra u Bujanovcu.

Volonteri su sakupljali i odlagali otpad i uredili travnjak i sportski teren.

Ovo je bila jako lepa zajednička akcija i rado sam se odazvao. Moja ćerka pohađa ovu školu, lepo je prihvaćena – kaže Reza Seyedi iz Irana, jedan od roditelja migranata koji je učestvovao u ovoj akciji.

Javno komunalno preduzeće Komunalac, koje je dobilo novo vozilo smećar i opremu za rukovanje otpadom kroz Podršku Evropske unije opštinama koje su primile migrante, pružilo je veliku podršku u ovoj akciji kao i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Pored toga, svesrdnu podršku pružili su i članovi Kancelarije za mlade iz Bujanovca, čiji predstavnik Gezim Murati ističe da im je bilo zadovoljstvo što su učestvovali i što mogu pružiti podršku kako izbeglicama i migrantima tako i školi koja prihvata svu decu. Želja im je, kako kaže, da pomognu i druge slične inicijative u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *