U Bujanovcu se formiraju ekipe za pomoć svima koji ne mogu da izlaze iz kuća

Predsednk opštine Bujanovac najavio je da će danas, na sednici Štaba za vanredne situacije čiji je komandant, biti doneta odluka o formiranju timova za pomoć osobama koje ne mogu da izlaze iz kuća tokom vanrednog stanja zbog korona virusa.

– Dobili smo instrukcije o angažovanju volontera i Crvenog krsta Bujanovac. Dat je nalog predsednicima mesnih zajednica da dostavu pomoći organizuju u svojim sredinama, a opština će im danas prebaciti novac za preke potrebe, najavljuje Kamberi.

On dodaje da će na sednici Štaba, koja počinje u 11 sati, komandir policije objasniti na koji način će se kontrolisati zabrana kretanja koja je od danas na snazi.

Bratislav Lazarević, sekretar Crvenog krsta (CK) Bujanovac objašnjava da će uloga ove organizacije biti definisana na sednici Štaba:

– Ima mnogo nepoznanica, a ono što znamo je da ćemo mi organizovati volontere, za koje treba da najpre raspišemo oglas i da oni daju pismenu saglasnost da žele to da rade, kaže Lazarević.

Do srede ujutru u Srbiji su 83 osobe obolele od korona virusa, dok u Bujanovcu, gde se nekoliko osoba nalazi u samoizolaciji, nema zaraženih

Leave a Reply

Your email address will not be published.