Konkurs za studentske stipendije u školskoj 2018/19. – Fondacija “Evro za znanje”

Fondacija “Evro za znanje” raspisuje konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100 hiljada dinara za školsku 2018/19 godinu. Stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.
Na konkurs za tri stipendije mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji, dok će dve stipendije po želji donatora Fondacije – kompanije Mineco, jednog od najvećih investitora u Srbiji u oblasti rudastva, biti dodeljene studentima četvrte godine smera rudarsko-inženjerstvo. Jedna stipendija će biti dodeljena studentu četvrte godine Rudarsko – geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo- podzemna eksploatacija), dok će druga stipendija biti dodeljena studentu četvrte godine Tehničkog fakulteta u Boru, Univerzitet u Beogradu (smer rudarsko inženjerstvo- priprema mineralnih sirovina).
Uz molbu (nema posebnog obrasca) je potrebno dostaviti potvrdu o upisanoj godini( prosek ocena) i dokaze o primanjima roditelja (poslednja tri meseca), a ukoliko nisu zaposleni potvrdu sa berze rada. Takođe, kandidati mogu dostaviti i posebna priznanja i nagrade sa takmičenja ukoliko ih imaju. Konkurs je otvoren do 5. oktobra.
Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate. Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2018. godine.
O načinu izbora stipendista kandidati se mogu podrobnije obavestiti na našem sajtu – način izbora.
Prijave slati isključivo poštom na adresu Fondacije: “Evro za znanje” Olge Grbić broj 5, 31260 Kosjerić

Leave a Reply

Your email address will not be published.