Hajde da se upoznamo, hajde da budemo toleranti

Organizacija za razvoj i demokratiju (ORD) iz Bujanovca je danas u Preševu, u velikoj sali TV Preševo, u okviru projekta „ organizovala tribinu o sličnostima i razlikama srpskog i albanskog jezika, kao i o važnosti jezika u medjuetničkoj komunikaciji .
Projekat se realizuje uz podršku Misije OEBS u Srbiji i Ambasade Velike Britanije.
Pozdravnu reč držao je Giacomo Bosisio, koordinator kancelarije OEBS-a u Bujanovcu.On je istakao da je OEBS radi na prevenciji svake vrste radikalizacije i ekstremizma, izmedju ostalog i kroz podršku projektima kao što je ovaj

Pored njega, na tribinis su govorili Mentor Nuhiu – nastavnik albanskog jezika( zamenik direktora) osnovnoj školi „Ibrahim Keljmendi“ u Preševu, Enkel Redžepi – nastavnik albanskog jezika u osnovnoj školi „Ibrahim Keljmendi“ u Preševu, Aleksandar Nikolić – nastavnik srpskog jezika u O.Š. „Branko Radičević“ u Bujanovcu, Jelena Ranđelović – profesor srpskog jezika kao nematernjeg jezika u S.Š. „Sezai Surroi „ u Bujanovcu i Goran Arsić – sudski prevodilac .

Moderator tribine bio je Altin Borici, iz Kancelarije za mlade Preševo.

Pored učenika iz srednjih škola u Preševu, tribini su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za mlade Preševo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.