Trubač iz Vladičinog Hana pokrenuo muzički festival u rodnom gradu

Boban Marković, poznati trubač iz Vladičinog Hana, pokrenuo je u svom rodnom gradu festival posvećen ovom duvačkom instrumentu. Prvi “Boban fest” održaće se u sredu, 28. avgusta, a nastupiće Đorđe Davidović kvartet, mađarski Karavan familia i Bilja Krstić i Bistrik orkestar.

Festival će od 19:15 otvoriti kvartet muzičara iz Srbije i Rumunije, a zatvoriće koncert Povratak prirodi koji će izvesti Bistrik orkestar i Bilja Krstić.

Marković za Južne vesti kaže da je festival pokrenuo zbog svih ljudi iz Vladičinog Hana koji ga prate i podržavaju, ali i zato što se najbolje oseća nastupajući u svom rodnom gradu.

Jesam ja svoj na svome i na belosvetskim festivalima, dok publika u transu uživa u mojoj muzici, ali Han ne bih menjao ni za jedno mesto na svetu. Tu su svi moji, oni najvažniji, tu sam počeo, voleo bih da tu i završim svoju životnu i profesionalnu priču – kaže Marković.

Orkestar Bobana Markovića je vodeći balkanski duvački orkestar u Srbiji poslednjih 20 godina. Osvojili su nekoliko najznačajnijih nagrada – “Zlatna truba”, “Prva truba” i “Najbolji orkestar” na festivalu u Guči.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, a detaljan program možete pogledati na njihovom sajtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.