Organizacija za razvoj i demokratiju Bujanovac poziva mlade iz opština Bujanovac, Preševo i Medvedja da uzmu učešće u Evropskoj nedelji mladih 2021.

Fondacija Tempus će povodom Evropske nedelje mladih 2021. godine, organizovati 2 vebinara:

Vebinar: Iz prve ruke – o volontiranju mladih u Evropi

Razgovaraćemo sa mladom volonterkom iz Niša koja je provela nepunih godinu dana na volontiranju u nevladinoj organizaciji u Francuskoj u okviru EU programa Evropska inicijativa za solidarnost. Prisutni će iz konkretnog primera i iz prve ruke saznati koji su uslovi, gde i kako se pretražuju prilike za volontiranje, kako se može prijaviti, kako izgleda volontersko iskustvo u inostranstvu i šta ono donosi mladima.

Vebinar se održava u okviru Evropske nedelje mladih, u sredu26. maja u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular , do 25. maja u 15 časova.

Vebinar: Eurodesk – prilike za mobilnost mladih u Evropi

Učesnici će se upoznati sa Eurodesk sajtom, Eurodesk bazom mogućnosti za mobilnost, koja pruža informacije i mogućnost pretrage prilika za školovanje, volontiranje, prakse i slično u inostranstvu, kao i sa novim Evropskim portalom za mlade.

Vebinar se održava u četvrtak27. maja u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je popuniti kratak prijavni formular, do 26. maja u 15 časova.

Organizacija za razvoj i demokratiju Buajnovac poziva mlade iz opština Bujanovac, Preševo i Medvedja da uzmu učešće na ovim vebinarima.

Ukoliko se plašite da nećete umeti da popunite formular ili vam treba pomoć oko toga, obratite se našoj kancelariji u Bujanovcu ili na broj telefona 017 653 846

Leave a Reply

Your email address will not be published.