Međunarodni karavan biciklista prolazi kroz jug Srbije

Dimitrovgrad, Pirot i Niš dočekaće međunarodni biciklistički karavan “Bicikliramo za Evropu” koji će, kako najavljuju iz “Jugo cikling” kampanje, proći kroz Srbiju narednih dana. Svi ljubitelji vožnje na 2 točka sa juga Srbije moći će da se pridruže vožnji, kao i da se druže sa biciklistima.

Biciklisti će u Srbiju ući iz Bugarske u Dimitrovgrad 6. septembra, gde će biti dočekani, a istog dana će nastaviti svoj put do Pirota. Vožnju nastavljaju sutradan kada će krenuti put Niša.

Cilj karavana, koji ide trasom od Soluna do Beča, je promocija bicikla kao aktivnog i održivog transporta ljudi, fizičke aktivnosti, kao i povezivanje evropskih zemalja, sa posebnim fokusom na socijalnu inkluziju kroz sport.

Karavan je startovao 1. septembra iz Soluna, a istovremeno je krenula druga ekipa iz Drentea u Holandiji.

Karavane će predvoditi 2 tima kojima će se pridružiti građani iz 11 zemalja. Organizovaće se nekoliko dođađaja na ruti, ali i u gradovima van rute, poput biciklističkih radionica za migrante ili turističkih ekskurzija na biciklima – najavljuju organizatori.

Karavani sa zapada i juga Evrope sastaće se 22. septembra u Beču, glavnom gradu Austije koja predsedava Evropskom Unijom, i učestvovaće u zvaničnom delu otvaranja Evropske nedelje sporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.