EVROPSKA UNIJA DONIRALA OPREMU POGRANIČNOJ POLICIJI

Šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici je u okviru dvodnevne posete Pirotu obišao Regionalni centar granične policije prema Bugarskoj, gde je prezentovana donirana oprema, a prezentaciji je prisustvovao i načelnik Uprave granične policije MUP-a Milenko Božović.

Ovaj projekat je deo napora Evropske unije da pomogne Srbiji da bude efikasnija u suzbijanju iregularnih migracija. Vrlo smo zadovoljni postignutim rezultatima – istakao je Fabrici.

Milenko Božović se rekao da je u prethodnom periodu na zaštiti državne granice prema Bugarskoj zajedno sa graničnom policijom iz Srbije učestvovalo i 50 policajaca granične policije zemalja Evropske unije.

Šef delegacije EU najavio je produžetak saradnje sa pograničnom policijom u Dimitrovgradu, po kojoj će 2 miliona evra biti namenjeno podizanju kapaciteta granične policije kroz saradnju sa policajcima koji su upućeni iz zemalja Evropske unije, dok je milion evra namenjeno nabavci najsavremenije opreme koja će graničnoj policiji omogućiti bolji i kvalitetniji rad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *