Evropska nedelja sporta u Pirotu

U organizaciji Evropske komisije od 23. do 30. septembra održava se Evropska nedelja sporta. Reč je o dogadjaju koji okuplja preko 13 miliona učesnika u preko 50.000 dogadjaja širom Evrope. Pirot je odlukom Olimpijskog komiteta Srbije, uvršen u grupu od osam gradova u Srbiji, u kojima će se od 23. do 30 septembra obeležiti Evropska nedelja sporta. Ovom prilikom prigodnim sportskim programima biće  promovisani zdravlje i zdravi stilovi života. Moto ovogodišnje manifestacije je “Be active” – “Budi aktivan”

Tim povodom na dvodnevnom seminaru u Beogradu u organizaciji OKS i pod pokroviteljstvom EU, boravili su Bojan Ranđelović, pomoćnik gradonačelnika i Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra Pirot.

Ovaj događaj je pokrenula Evropska komisija nakon što je identifikovala ogroman problem – nedovoljno kretanje i bavljenje sportom koje je posebno izraženo među mladom populacijom. Po rečima Bojana Ranđelovića, pomoćnika gradonačelnika, u Srbiji se ova manifestacija organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.