Bespovratna sredstva za žene preduzetnice

Rukovodstvo opštine Vladičin Han poslednjih tri-četiri godine intenzivno radi na razvoju malih i srednjih preduzeća, jer su ona, kako su tamo procenili, ključan faktor razvoja i ekonomskog jačanja.

Tom logikom se došlo do projekta „Razvoj inovacionog ženskog preduzetništva“ koji opština zajedno realizuje sa Centrom za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

-I ovaj projekt je deo domaćinskog upravljanja u ovoj opštini, koji će, kao i svi dosadašnji, doprineti da Vladičin Han uskoro izađe iz društva najnerazvijenijih opština Republike Srbije – kaže Vladimir Kostić, zamenik predsednika opštine.

Na konferenciji za novinare organizovanoj na početku realizacije ovog projekta, Kostić je takođe rekao da su sadašnje preduzetnice i one koje će to sutra biti, potencijal na koji ta lokalna samouprava ozbiljno računa.

Dragana Belenzada, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, na ovoj konferenciji je precizirala da je projekt namenjen nezaposlenim ženama, ali i onima koje su vlasnice mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnice.

-Rok za podnošenje zahteva je 31. oktobar, a dame koje uspešno završe obuku, mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u iznosu od 500.000 dinara – objasnila je direktorka Belenzada.

Novac za realizaciju ovog projekta u iznosu od 5.000.000 dinara, opština Vladičin Han dobila je među prvih devet gradova i opština u Srbiji, preko konkursa Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj.

O svemu više podataka zainteresovane nezaposlene žene i preduzetnice pronaći će na sajtovima opštine Vladičin Han i Centra za razvoj.

R. Irić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *